Vrijwilligers en stagiaires

Het gemeentearchief zoekt vrijwilligers en stagiaires voor diverse projecten.

Vrijwilligers

Het gemeentearchief heeft al jarenlang een vaste groep vrijwilligers, die zich met hart en ziel inzet voor het toegankelijk maken van de bronnen.  Zij voeren duizenden gegevens in, zodat je ze online kunt raadplegen. Een omvangrijke klus, waarvoor we nieuwe vrijwilligers goed kunnen gebruiken.

Mocht je interesse hebben om als vrijwilliger voor ons aan de slag te gaan, laat het dan even weten via ons secretariaat op het nummer 0165-579500 of gemeentearchief@roosendaal.nl. We vragen dat je interesse hebt in de lokale geschiedenis.

Stagiaires

Het gemeentearchief presenteert zijn materiaal op diverse manieren. Je kunt daarbij denken aan (digitale) tentoonstellingen, brochures, website, lesbrieven, speurtochten en ander educatief materiaal.

We zijn op zoek naar een stagiair (hbo/universiteit) die zich bezighoudt met educatie en communicatie. Iemand die het leuk vindt om publieksgerichte activiteiten zoals hierboven genoemd te ontplooien. Bij de werkzaamheden horen ook het schrijven van persberichten en het meedraaien op de studiezaal.

Ben je creatief, is je taalvaardigheid goed en vind je het leuk om met kinderen te werken? En ben je bovendien minimaal drie maanden beschikbaar?Laat het ons weten! Neem contact op met educatief medewerker Nicole de Boer op het nummer 0165-579500 of mail je cv naar n.de.boer@roosendaal.nl.