Studiezaal gemeentearchief aangepakt

Witte muren, grijze kasten en een uitstraling die sommige bezoekers de uitspraak ‘ziekenhuis’ (of erger) ontlokte: de studiezaal van het gemeentearchief ziet er al twintig jaar hetzelfde uit. Tijd dus om de boel een beetje op te fleuren.

Geld voor een grootscheepse renovatie is er niet, bovendien blijft het archief nog hooguit vijf jaar in het huidige pand op de Markt zitten. Daarom is gekozen voor een kleinschalige aanpak. Door de eigen medewerkers. Door de muren te schilderen en een andere inrichting. Daarbij worden het oude meubilair en de vloerbedekking behouden. Het klussen gaat in maart van start, de studiezaal zal gewoon open blijven, maar houdt u wel rekening met verfluchtjes, versperringen en ander ongemak. Het streven is de werkzaamheden voor eind april te hebben afgerond.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *