Oude foto’s uit het archief

Nummer 122 (februari 2012)

Deze maand een foto afkomstig uit het archief van de firma F. Smits en Zoon bv aan de Kalsdonksestraat. Weet u wie er op de foto staan, bij welke gelegenheid of wanneer deze gemaakt is? Neem dan contact op met Adriënne Wagenaar, Gemeentearchief Roosendaal, Markt 35, tel. 0165-579500, e-mail: gemeentearchief@roosendaal.nl.

Hier kunt u de foto’s die al eerder in de rubriek Oude Foto’s uit het Archief werden geplaatst bekijken.

Nummer 121 (januari 2012)

Deze maand een foto afkomstig van mevrouw Akkermans-van Aalst. Het betreft een groepsfoto van de cursisten van de landbouwwinterschool vermoedelijk uit 1946. Weet u wie er op de foto staan, neem dan contact op met Adriënne Wagenaar, Gemeentearchief Roosendaal, Markt 35, tel. 0165-579500, e-mail: gemeentearchief@roosendaal.nl.

Op deze foto kwam één reactie binnen. De heer Van Leijsen meldde dat de namen van de cursisten en leraren vermeld staan in het gedenkboek ter gelegenheid van het vijftigjarige bestaan van de school in 1969. De namen van de afgebeelde personen konden echter niet achterhaald worden.

Nummer 120 (december 2011)

Deze maand een foto afkomstig van de heer P. van Eekelen. Het betreft een groepsfoto van leerlingen van de Fröbel-afdeling van de St. Josephschool aan de Burgerhoutsestraat die in 1947 hun eerste communie deden. V.l.n.r.: 1. Charel Vreugde, 2. Leentjes, 3. ?, 4. Jan Vromans, 5. ?, 6. Cor v/d Heyligenberg, 7. Louis van Sprang, 8 ?, Gerard Mol, 10. van Zitteren, 11. Danny Schols, 12. Kees Jacobs, 13. Piet van Eekelen, 14. Rien Braspenning, 15.?, 16. Piet Hendriks, 17. Pierre van Zinnen, 18. Toon Jongmans, 19. Nieuwlaat, 20. Adrie van Geel, 21. Jan Dirne, 22. Cor de Nijs, 23. van Overveld, 24. Cor Looien, 25. Cees Suijkerbuijk, 26. Kees Wagemakers, 27. ? Vogels, 28. Rinus Uijtdehaag, 29. Willy Konings, 30. Jan Ribbens, 31. Toon Konings of Kees van Baal ?, 32. ?, 33. ?, 34. Antoon van Overveld, 35. Herman van Doorn, 36. Bernard Rommers, 37. Willy Rommers, 38. Teun van Soest, 39. Bas Gieles en 40. Toon Cadot

Kent u de ontbrekende namen, neem dan contact op met Adriënne Wagenaar, Gemeentearchief Roosendaal, Markt 35, tel. 0165-579500, e-mail: gemeentearchief@roosendaal.nl.

Nummer 119 (november 2011)

Deze maand een foto van vermoedelijk een jubileum bij de Van Mierlo-bank. Weet u wanneer of bij welke gelegenheid de foto genomen is of herkent u niemand?

Op deze foto kwamen veel reacties binnen. De foto is gemaakt bij het 12,5-jarig huwelijk van directeur De Jongh. V.l.n.r., bovenste rij: Adrie Jongeneelen, Gerard Tak, Piet Raats, Cees Scheepers, Wil van den Oever, Kees Hopstaken, Rien van den Broek, Marinus Schepers, Toine Clarijs, Wim de Laat, John Wijnen, Toos van Sprundel, Walter Jansen, Annie Hagenaars, Jac. Thijs, Riet Bierkens en Jan Blom. Tweede rij van boven: Addie van Gastel, Annie van der Noort, Ria Caniëls, Ria Denissen, Mariët van den Brand, Will van Zundert, Hennie Hoppenbrouwers, onbekend, Toos Rijsdijk, Riet Schneiderberg, Adriënne Goderie, Jo Meijers, Nel Jansen, onbekend (Riet …), Magda Wennekens, Jan de Bont. Derde rij van boven: onbekend, Jef van Zitteren, Jan Zwaard, Ad Brussee, Vermeulen?, Jan Franken, Wilhelmina Scheffer, Van Mierlo, Cees Segers, Christ de Veth, Wim Hekking, Piet Nagtzaam?, Jan Franken. Onderste rij: Jan Kools, onbekend, Jan Hekking, V.d. Schrieck, mevr. E. de Jongh-Verbeeck, Jules de Jongh, V.d. Schrieck, Jan Kolsteren, onbekend, onbekend, M. Beijer, onbekend. Vooraan: kinderen De Jongh.

Nummer 118 (oktober 2011)

Deze maand een foto van harmonie Vlijt en Volharding, afkomstig van de heer J. van Gool. De foto is eind 1967 gemaakt voor café De Raatskelder. Op deze foto zijn diverse reacties binnengekomen. Achterste rij: derde van links Rinus Goorden of André Verhoeven, zevende van links Ad Kepers, derde van rechts Jack van Gool en tweede van rechts R. van Hal. Middelste rij: vierde van rechts Jeannet Rouwing, derde van rechts Karin Rouwing, tweede van rechts Marjolijn van de Hout, geheel rechts Jolande Gijzen. Voorste rij: eerste van links Marij Tielen en tweede van links Simone Tielen, vierde van links leidster Mirjam Gijzen, zesde van links Marlène Gijzen.

Nummer 117 (september 2011)

Deze maand een foto gemaakt door persfotograaf Ben Steffen in 1973 van een aantal muziekgezelschappen voor het raadhuis op de Markt. Weet u bij welke gelegenheid de foto gemaakt is?

Het antwoord is inmiddels bekend. Het betreft het muziekfestival ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van harmonie Erato op 26 augustus 1973. Jef Heitzer dirigeert de 15 deelnemende korpsen tijdens de première van de door hem gecomponeerde mars ‘Erato jubelt’.

Heeft u meer informatie, neem dan even contact op met het gemeentearchief Roosendaal, Markt 35, 4701 PB Roosendaal, tel. 0165-579500, fax 579517, e-mail: gemeentearchief@roosendaal.nl.